ceskestredohori.cz
turistický
informační portál

Úvodní strana
Turistika
Encyklopedie
Ubytování a rekreace
Přehled akcí
Obchod / e-shop
Služby
Odkazy
O stránkách

MAPY PŘILEHLÝCH OBLASTÍ
Název: Máchův kraj
Měřítko 1:25.000
Rok vydání: 2008, květen
Vydavatel: Geodézie

Oboustranná mapa s názvem Máchův kraj je díky měřítku 1:25 000 (1 cm na mapě = 250 m ve skutečnosti) nejpodrobnější turistickou a cykloturistickou mapou oblasti pískovcových skal a širých borových lesů, tradičně nazývanou Máchův kraj. Na první straně se nachází východní část tohoto regionu a to v rozsahu Valkeřice - Úštěk - Dubá - Česká Lípa. Druhou stranu mapy zaujímá oblast sahající od České Lípy, Zákup a Brniště přes Mimoň, Doksy s Máchovým jezerem až k Dubé a Bezdězu. Mapa je opatřena plastovým obalem a ve složeném stavu má velmi příjemný, téměř kapesní formát 18,3 x 11 cm.

Tuto mapu ocení všichni, kteří rádi prochází pískovcové skalní oblasti i mimo značené turistické trasy. V mapě jsou podrobně zobrazeny jednotlivé skalní masivy a věže nebo třeba i bunkry československého předválečného opevnění (tzv. řopíky).

České středohoří je na této mapě zachyceno poměrně významně a to v oblasti od Valkeřic přes Horní Libchavu na Českolipsku až po Stvolínky, Kravaře a Úštěk. Nalezneme zde tak například velmi známou Bobří soutěsku nebo nádhernou rozhlednu Strážný vrch u Merboltic.

Velkou výhodou této mapy je početné množství místopisných názvů a to i včetně nevelkých vršků, jejichž jména a kóty byste na jiných mapách jen těžko hledali. Mapa samozřejmě zobrazuje i základní polohopisné a výškopisné informace, jako jsou zpevněné a nezpevněné cesty, vodní plochy a toky, výškové kóty, turistické značky s kilometráží, směrovníky, cykloturistické trasy, naučné stezky a samozřejmě turisticky atraktivní místa - hrady a zámky, rozhledny a místa rozhledu, zříceniny a jiné památky. Vrstevnice jsou zakresleny s rozestupem 10 metrů.

Ukázka mapy:

INTERNETOVÝ OBCHOD
Stav: Nová Dostupnost: skladem
Cena: 89,- Kč
Zakoupení mapy:
V případě, že máte zájem o tuto mapu, objednejte si ji prosím na e-mailové adrese: info@ceskestredohori.cz, nebo na telefonu 774 923 549 (další kontaktní informace zde).

Způsob doručení: Mapu je možno zaslat dobírkou České pošty (85,- Kč). Druhou, levnější možností je zaplacení převodem na účet (po domluvě e-mailem) a následné zaslání mapy poštou (doporučeně: 39,- Kč). V případě, že si objednáte více položek, platí se jedno poštovné. Bez poštovného je možné tuto mapu předat po dohodě v Ústí n. L. nebo v Lovosicích.


Encyklopedie > Mapy > Máchův kraj 1:25.000
Obchod > Mapy > Máchův kraj 1:25.000

Úvod
Napište nám 
Copyright